25ο ΠΑΝΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ – 6η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – MUSIC BY THE LAKE FESTIVAL 2024

Ένα πλούσιο τετραήμερο δράσεων θα διεξαχθεί από τις 25 Ιουλίου 2024 έως και τις 28 Ιουλίου 2024 στην Αργιθέα, μέσα στα πλαίσια της 6ης Συνάντησης Νεολαίας της ΠΟΑΣ, με αποκορύφωμα το 25ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου.

Παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή νέων από τους αργιθεάτικους συλλόγους, αλλά και ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς όλους όσους θα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτές, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αργιθέας ανακοινώνει τις εξής εκδηλώσεις-δράσεις:

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, με την έναρξη της 6ης Συνάντησης Νεολαίας θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Music By the Lake Festival, στην λίμνη Στεφανιάδας με τη συμμετοχή των γνωστών καλλιτεχνών Γιάννη Λίταινα, Αλέξανδρο Κτιστάκη και την ορχήστρα τους, καθώς και τη νεανική μπάντα BAILEMOS. Ώρα έναρξης :20.30. Θα προηγηθούν δράσεις στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η δράση «ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ» με την επιστημονική επιμέλεια του Σχολείου Αστρονομίας «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» θα παρατηρήσουμε το ηλιακό μας σύστημα, θα μάθουμε και θα μελετήσουμε τους αστερισμούς και θα οργανώσουμε αποστολή αναζήτησης μετεωριτών ηλικίας όση και η ηλικία του πλανήτη μας, με πεζοπορία, από το πρωί μέχρι και τα ξημερώματα.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλασίου «Η Καραβούλα» θα διοργανώσουμε ρεμπέτικη βραδιά με την Κατερίνα Τσιρίδου και την ορχήστρα της στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου και ώρα έναρξης 20.30

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 25ο Αντάμωμα Αργιθεατών στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου, ώρα έναρξης 11.30.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με το Δήμο Αργιθέας, τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, είναι δε ενταγμένες με τη συνεργασία της ΑΝΚΑ Καρδίτσας, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης leader (υποδράσης 19.2.4.4/CLLD-LEADER) της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σπηλιάς, αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, που για ακόμη μια χρονιά θα φιλοξενήσουν τη νεολαία μας.

Σύντομα θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Π.Ο.Α.Σ)
ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΗΛ.2410-252150, 6978726353