Συνάντηση εργασίας της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝΚΑ) με το Δήμο Αργιθέας 

Ο νέος Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝΚΑ) κ. Βαγγέλης Σακελλαρίου και ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Γανιάς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 το Ανθηρό προκειμένου να εξειδικευτούν οι άξονες συνεργασίας για το επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ του αναπτυξιακού φορέα και του Δήμου Αργιθέας.
Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ζεστό κλίμα επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, μετείχαν από τη Διοίκηση του Δήμου, ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου και οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσιατσιάνης, Όλγα Κορλού, Κώστας Γραμμένος και Θανάσης Καραγεώργος.
Συζητήθηκαν αναλυτικά οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που θα προκύψουν μέσα από το νέο Leader τόσο για την επιχειρηματικότητα ιδιωτών όσο και για ορισμένες καινοτόμες πρωτοβουλίες συλλογών. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει κατά τις ερχόμενες εβδομάδες, ειδική συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των σωματείων της ορεινής περιοχής.
Πραγματοποιήθηκε επίσης εκτενής ενημέρωση για το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” στο οποίο πλέον μετέχουν από κοινού οι Δήμοι της Καρδίτσας, καθώς επίσης διερευνήθηκε η δυνατότητα στήριξης εγχειρημάτων στον αγροτουριστικό ιδίως τομέα.
Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην τρέχουσα χρηματοδότηση που έχει λάβει ο Δήμος και σχετίζεται με πολεοδομικές και αισθητικές παρεμβάσεις σε Βραγκιανά, Βλάσι και Ελληνικά, καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ο σχετικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας