Δρομολόγηση λύσεων για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του Δικτύου Ηλεκτροδότησης ύστερα από σύσκεψη της Διοίκησης του Δήμου Αργιθέας με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Ελλάδας κ. Αθανασιάδη

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αθανασιάδης επισκέφθηκε το Ανθηρό προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά μία σειρά ζητημάτων σχετικών με την ηλεκτροδότηση της ορεινής Αργιθέας και να αναζητηθούν ρεαλιστικές λύσεις για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Δικτύου.

Μαζί του ήταν επίσης ο Αναπλ. Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας κ. Θωμάς Βουζαρανίδης, ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας κ. Σωτήρης Σκρέτας και το Στέλεχος Διεύθυνσης Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Ελλάδας κ. Ευάγγελος Υφαντής.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι Μπάμπης Πούλιος, Ηλίας Τσιατσιάνης και Θανάσης Καραγεώργος.

Είχαν προηγηθεί αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες και συνεχή σχετική αλληλογραφία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ του Δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ, συνεπώς από τη συγκεκριμένη προγραμματισμένη σύσκεψη προέκυψαν τα εξής εξειδικευμένα αποτελέσματα:

  1. Τους επόμενους μήνες θα συνταχθούν οι σχετικές μελέτες για:

-Ανακαίνιση Δικτύου και Παραλλαγή από Άγιο Νικόλαο έως το Πετρίλο.

-Ανακαίνιση Δικτύου από Βλάσι έως Κουμπουριανά.

-Θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων αυτών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε διαφορετική περίπτωση θα ολοκληρωθεί η υλοποίησή τους από ιδίους πόρους του φορέα.

  1. Τις ερχόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα οι μελέτες για:

-Διασύνδεση Δικτύου από Τροβάτο έως Πετρίλο μέσα από τα «Τρία Σύνορα». Μάλιστα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο υπογειοποίησης τμήματος της συγκεκριμένης σύνδεσης.

-Εξέταση ενδεχομένου δυνατότητας κατασκευής νέου Δικτύου από Αετοχώρι Στεφανιάδας έως Στεφανιάδα.

-Στόχος είναι αυτές οι δύο συνδέσεις να ολοκληρωθούν μέσα στο 2022.

  1. Θα προχωρήσει η τοποθέτηση τηλεχειριζόμενων διακοπτών σε κομβικά σημεία για χρήση εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικό τρόπο σε έκτακτες περιπτώσεις (Γέφυρα Κοράκου Πετρωτού, Τύμπανος, Βλάσι, Τρία Σύνορα, Άγιος Νικόλαος).
  2. Θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση στο αμέσως επόμενο διάστημα, κατά την οποία θα μετέχει και η Διευθύντρια ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου – Ηπείρου κα. Αναστασία Κυρσανίδη ώστε να συζητηθούν αναλυτικά τα ζητήματα τα οποία αφορούν στη χρήση του Δικτύου από την Άρτα. Θα αναζητηθούν και νέες λύσεις σε περίπτωση έκτακτων αναγκών όπως είναι η δυνατότητα ηλεκτροδότησης του Δικτύου Βραγκιανών – Μαράθου – Αετοχωρίου από την Ευρυτανία μέσω Καταφυλλίου (θέση Τρικάνα).
  3. Θα πραγματοποιηθεί κλαδονομή και συντήρηση του υφιστάμενου Δικτύου όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, σε συντονισμό με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, η Διοίκηση του Δήμου παρέδωσε στο κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ αναλυτικό πίνακα βλαβών ανά Τοπική Κοινότητα, όπως προέκυψε ύστερα από επικοινωνία με τους Προέδρους. Διευκρινίστηκε τέλος, πως, για αιτήματα αποζημιώσεων οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας μέσω email: [email protected].

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας