ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΑΝΘΗΡΙΩΤΙΚΑ  2023”

Με συνέπεια, με μεράκι και μεγάλη αγάπη για την Ιδιαίτερη Πατρίδα μας, ΤΟ ΑΝΘΗΡΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας << Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>>, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους του Ανθηρού (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθηρού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδίου “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”, Εκπολιτιστική Κοινότητα Απανταχού Κατουσιωτών) και την Εκκλησιαστική Επιτροπή και υπό την αιγίδα του Τοπικού Διαμερίσματος Ανθηρού και του Δήμου Αργιθέας (που ενισχύει οικονομικά), συνεχίζουμε και φέτος (πλην του 2021 λόγω covid 19 ) για 20ή φορά τις Πολιτιστικές μας Εκδηλώσεις με διάρκεια από 22 – 26/7/2023!!!

Οι Εκδηλώσεις αυτές είναι συνέχεια των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν το 1983 από την τότε Αδελφότητα Ανθηρού Αθήνας << Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >> που σημείωσαν εκπληκτική επιτυχία για τα χρόνια εκείνα και κατέστησαν έτσι θεσμός έχοντας ως σήμερα βασικούς στόχους: α) τη μεταφορά πνευματικής και πολιτιστικής δύναμης στο Ανθηρό και στην Αργιθέα, περιοχές στερημένες από κάθε είδους ψυχαγωγία και πολιτιστική εκδήλωση, β) τη στήριξη της Κοινότητας Ανθηρού και την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των κατοίκων.- και γ) Την αναβίωση και διατήρηση γνήσιων στοιχείων της λαϊκής μας παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας.
Βασικά θέματα των εκδηλώσεων αυτών ήταν και είναι: οι θεατρικές και κινηματογραφικές βραδιές, η αναβίωση και διατήρηση παλιών και ξεχασμένων εθίμων της περιοχής, η αναφορά στην ιστορία του τόπου μας, η παρουσίαση δημοτικών τραγουδιών και χορών, εισηγήσεις – διαλέξεις, εκθέσεις φωτογραφίας και αντικειμένων λαϊκής τέχνης, προβολή διαφανειών, αθλητικές εκδηλώσεις, περιβαλλοντικές δράσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις αυτές είχαν στο ξεκίνημά τους και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ και πολλά – πολλά χρόνια και θα πρέπει το Υπουργείο να επανεξετάσει τη στάση του, ενθαρρύνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες και επιχορηγώντας Συλλόγους σαν το δικό μας που κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής και που μόνο αξιόλογο και θετικό έργο προσφέρουν στο λαϊκό μας πολιτισμό.
Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρέπει και οι φετινές εκδηλώσεις να τύχουν της βοήθειας και συμπαράστασης όλων των Ανθηριωτών και Αργιθεατών αλλά και των φίλων μας και να είναι βέβαιοι πως συμβάλλουν έτσι στην επιτυχία μιας όμορφης προσπάθειας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-07-2023

ΩΡΑ:08:00
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΗΓΗΣ ΓΚΟΥΡΑΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ.

ΩΡΑ:18:00

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ.  (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΜΠΑΣΚΕΤ-ΒΟΛΕΙ)

ΩΡΑ 21:00.
ΒΡΆΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ.

ΩΡΑ: 21:30
ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ” Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-07-2023

ΩΡΑ 21:30
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ-ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΆ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟ ΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-07-2023

ΩΡΑ 21:00
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΆΡΑΣΤΑΣΗ * ΞΑΝΑΠΑΩ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ* ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ).

ΤΡΙΤΗ 25-07-2023

ΩΡΑ 08:00
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΩΡΑ 19:00
ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 – 07 – 2023
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.

Ανθηριώτισσες & Ανθηριώτες,
Αργιθεάτισσες & Αργιθεάτες,
Φίλες & Φίλοι του Ανθηρού,
Σας περιμένουμε με χαρά, να ανταμώσουμε

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΘΗΡΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΣ 2023