Με εκατοντάδες συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό εντυπωσίασε το 2ο Argithea Mountain Race στο Πετρίλο

Με πάνω από 420 δρομείς διεξήχθη το διήμερο 15 & 16 Ιουνίου 2024, το 2ο Argithea Mountain Race στο χωριό Πετρίλο, με πρόγραμμα που περιελάμβανε αγώνες δρόμου μεγάλων και μικρών αποστάσεων όπου συμμετείχαν άνδρες, γυναίκες, οικογένειες και παιδιά επιτυγχάνοντας μάλιστα ζηλευτούς χρόνους.

Ειδικότερα, η μοναδική ίσως στο είδος της ορεινή αθλητική διοργάνωση, περιελάμβανε διαδρομές στο τοπικό δίκτυο μονοπατιών, 30 χλμ (SkyRace), 13 χλμ (Vlachogiannis Race), 5 χλμ (Family Race) και 3,7 χλμ (Argithea Vertical). Η εκδήλωση σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία από πλευράς οργάνωσης και προσέλευσης δρομέων και κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτέλεσε δε ένα ιστορικό γεγονός για την περιοχή της Αργιθέας, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που πραγματοποιήθηκε στον ορεινό όγκο της περιοχής η συγκεκριμένη διοργάνωση πολιτιστικού-αγωνιστικού χαρακτήρα, άρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε θεσμό. Χαρακτηριστικό της μεγάλης και διεθνούς φήμης που απέκτησε μέσα σε δυο χρόνια, είναι το γεγονός ότι στους αγώνες έλαβαν μέρος δρομείς από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Φιλανδία και την Αγγλία.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πετρίλου που στην προκειμένη περίπτωση διέπρεψε, ενώ, καθοριστική συμβολή στην επιτυχία των αγώνων είχε ο Δήμος Αργιθέας, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη σε διοργανωτές και συμμετέχοντες. Να υπογραμμίσουμε πως θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί το απαιτητικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, εάν δεν βοηθούσαν με όλες τις δυνάμεις τους δεκάδες εθελοντές και πολλοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στο Πετρίλο το 2ο Argithea Mountain Race και πάλι με μεγάλη επιτυχία. Οι αγώνες του προσελκύουν συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού και πολλών δρομέων από ολόκληρη της Ελλάδα, αλλά και από ξένες χώρες. Ο χαρακτήρας τους είναι περισσότερο ψυχαγωγικός, ωστόσο, το ευ αγωνίζεσθαι κυριαρχεί στις προσπάθειες των συμμετεχόντων ανδρών, γυναικών και οικογενειών με παιδιά, που προσδίδουν μάλιστα μια ξεχωριστή ευχάριστη νότα ελπίδας όχι μόνο για την ίδια τη διοργάνωση, αλλά και για ολόκληρη την ορεινή μας περιοχή.

Ως Δήμος Αργιθέας στηρίζουμε πάντα τέτοιες δυναμικές πρωτοβουλίες, ειδικά εάν βασικοί πρωταγωνιστές είναι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι όπως αυτός του Πετρίλου, στον οποίο και απονέμω τα εύσημα. Οι εκδηλώσεις με έντονο πολιτιστικό και αθλητικό χαρακτήρα, συμβάλλουν καθοριστικά στη σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων. Όταν δε πραγματοποιούνται σε μια δυσπρόσιτη περιοχή όπως είναι η Αργιθέα, προσφέρουν στον κόσμο μοναδικές εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις, ενώ, ισχυροποιούν τα μέγιστα την κοινή προσπάθεια να βγει ο τόπος από την απομόνωση. Η δουλειά μας συνεχίζεται, με μοναδικό σκοπό τα απτά αποτελέσματα προς όφελος των συνδημοτών και του οράματος για ένα Δήμο εξωστρεφή και μπροστάρη των εξελίξεων».   

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας