Απόδοση τιμής στον «Παιδοπολίτη της χρονιάς 2022» Αργιθεάτη Παναγιώτη Παρδαλό – Ημερήσια τιμητική Επίσκεψη στον Δήμο Αργιθέας – Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο, υλοποιώντας την απόφαση των μελών του Συλλόγου, στη διάρκεια της Ετήσιας Χειμερινής Συνάντησης Αποφοίτων Παιδοπόλεων, στην Αγριά Βόλου την 15ης Ιανουάριου 2023, διοργανώνει ημερήσια τιμητική επίσκεψη στην γενέτειρα (Δροσάτο Αργιθέας) του «Παιδοπολίτη της χρονιάς 2022», Καθηγητή Παναγιώτη Παρδαλού , την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Η επίσκεψη έχει την στήριξη του Δημάρχου Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου και του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα μας υποδεχθούν και θα μας γνωρίσουν την περιοχή τους, καθώς και την υποστήριξη του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, μέλη του οποίου θα μας συνοδεύσουν.


Πρόγραμμα

07:00: Αναχώρηση από τον Βόλο (Δημαρχείο). Κατευθυνόμαστε μέσω ΠΑΘΕ στη Λάρισα, την οποία παρακάμπτουμε ακολουθώντας τον δρόμο προς τα Τρίκα­λα, με κατεύθυνση στη συνέχεια το Μουζάκι. Η διαδρομή είναι 140 χλμ. και διαρκεί περίπου 2.15.

09:30: Φτάνουμε στο Μουζάκι, που είναι κωμόπολη και έδρα του ομώνυμου δόμου στην Περιφερειακή Ενότη­τα Καρδίτσας.
Βρίσκεται στην βορειοδυτική άκρη της πεδιάδας της Καρδίτσας και τις παρυφές του όρους Ίταμος σε υψόμε­τρο 180 μέτρων. Διασχίζεται από το χείμαρρο Πάμισο, ο οποίος καταλήγει στον Πηνειό. Οι κάτοικοί του ασχολού­νται με την κτηνοτροφία, τη γεωργία, το εμπόριο ή εργά­ζονται στις δημόσιες υπηρεσίες.
Η γεωγραφική θέση που κατέχει το καταξιώνει ως τοπικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο. Αποτελεί σταυροδρόμι και κόμβο επικοινωνίας του Νομού Καρδίτσας με την Αργιθέα, την Ήπειρο και τον Νομό Τρικάλων.

09:30 – 10:00 Ελεύθερο πρόγραμμα για καφέ.

10.00: Αναχώρηση για ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΑΣ, όπου θα είμαστε στις 11:30.
Η διαδρομή είναι 41 χλμ. και διαρκεί περίπου 1:30

12.30: Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Σπηλιάς για τη λίμνη Στεφανιάδα.
Η διαδρομή είναι μικρή, περίπου 1.500 μέτρα και θα βλέπουμε από ψηλά την λίμνη.

14:00:  Άφιξη στο Δροσάτο, υποδοχή από τον Δήμαρχο Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Γραμμένο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανταλλαγή αναμνηστικών.
Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, στο οποίο θα εγκατασταθεί Βιβλιοθήκη.
Μεσημεριανό Φαγητό, στην παραδοσιακή πετρόχτιστη ταβέρνα με βεράντες που βλέπουν σε υπέροχη θέα «ΤΟ ΔΙΑΣΕΛΟ» του Απόστολου Μαντζιούρα, προσφορά του Καθηγητή Παναγιώτη Παρδαλού.

17:30:  Αναχώρηση για την Ιστορική έδρα του Δήμου Αργιθέας το Πετρίλο.
Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Πετρίλου στο συνοικι­σμό Μάγειρο, όπου το καλοκαίρι του 1944 αποτέλεσε την έδρα της Κυβέρνησης της Ελεύθερης Ελλάδας, της επονομαζόμενης Κυβέρνησης του Βουνού, υπό τον καθη­γητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρο Σβώλο.

18:30: Αναχώρηση για Βόλο

22:00: Άφιξη στον Βόλο γεμάτοι ΕΛΛΑΔΑ!