Συνάντηση Δημάρχου Αργιθέας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη για την ΟΧΕ Αγράφων

Την πρώτη τεχνική συνάντηση με τον κ. Γιάννη Τσακίρη, αρμόδιο Υφυπουργό για τις δημόσιες επενδύσεις και το ΕΣΠΑ πραγματοποίησε την Πέμπτη 19.05.2022 ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου.

Κατά τη διάρκεια της εξειδικευμένης σύσκεψης, καθορίστηκαν, σε συνεννόηση πάντοτε με τους Δημάρχους Λίμνης Πλαστήρα και Αγράφων, τα επόμενα άμεσα βήματα για τον οριστικό σχεδιασμό, την εκπόνηση της μελέτης και την τελική υλοποίηση της πρώτης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) ορεινού όγκου που θα χρηματοδοτηθεί στη χώρα και θα αφορά στους Δήμους Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Αγράφων, δηλαδή στον ορεινό χώρο των Αγράφων συνολικά, όπως άλλωστε ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση με τους Δημάρχους των μικρών ορεινών Δήμων. Το εγχείρημα είναι πιλοτικό και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για αρκετές ακόμα αντίστοιχες περιπτώσεις ορεινών τμημάτων ανά την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις Δήμοι έχουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ξεκινήσει στοχευμένη τριμερή διαδημοτική συνεργασία, η οποία έχει οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας