Στην ορεινή Αργιθέα σημαντικότατο τμήμα των έργων αποκατάστασης ζημιών που αναλαμβάνει το Υπουργείο Υποδομών

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στο Μουζάκι το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά
φαινόμενα «Daniel» και  «Elias»  σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.

Την παρουσίαση έκαναν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κλείνει την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Συμμετείχαν επίσης Υπουργοί, Βουλευτές, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα, καθώς και Δήμαρχοι από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσίαση αφορά στα έργα που θα εκτελέσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία και συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η αποκατάσταση των ζημιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο, προσεγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 900 εκατ. ευρώ αφορούν σε οδικά έργα, ενώ τα 463 εκατ. ευρώ σε σιδηροδρομικά έργα και ένα μέρος, με τη συνδρομή της ‘Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, θα χρησιμοποιηθεί για 33 σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εκτιμάται ότι η συμβασιοποίηση των έργων θα έχει γίνει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Με βάση την καταγραφή των ζημιών, το 21% των πόρων θα διατεθεί στην Π.Ε. Καρδίτσας, ενώ συγκεκριμένα για την ορεινή Αργιθέα, προβλέπεται η παρέμβαση και η αποκατάσταση σε 46 σημεία, συνολικού προϋπολογισμού 34.360.000,00 ευρώ.

 Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

_Θεσσαλία_20240423