ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΛΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αργιθέας της Π.Ε. Καρδίτσας διοργανώνει το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024, (ώρα έναρξης 11.30 π.μ.) στο Πετρίλο (ιστορική έδρα του Δήμου μας), ξεχωριστή εκδήλωση για την Π.Ε.Ε.Α. (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης).

Η συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Πετρίλου (Μάγειρος) και μπροστά στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο, στις αίθουσες του οποίου συνεδρίαζε η Π.Ε.Ε.Α. για μήνες (Μάιος – Σεπτέμβριος 1944) και, με Πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Σβώλο, το Υπουργικό Συμβούλιο έπαιρνε αποφάσεις για την εν γένει Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων κατά της Γερμανικής κατοχής της πατρίδας μας.

Ως γνωστόν η Π.Ε.Ε.Α. ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1944 στη Βίνιανη Ευρυτανίας και τέλος Μαΐου μετέφερε την έδρα της και εγκαταστάθηκε στο Πετρίλο, ορεινό και δυσπρόσιτο, τότε, χωριό της Καρδίτσας, για πιο ασφαλές μέρος έναντι των Γερμανικών στρατευμάτων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος Προκόπης.

Θα αποτελέσει, συνεπώς, ιδιαίτερη Τιμή για το Δήμο μας η παρουσία σας στην ως άνω εκδήλωση, με την οποία, επ΄ αφορμή της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από την «Κυβέρνηση του Βουνού», επιθυμούμε να αναδείξουμε τις ιστορικές εκείνες στιγμές για την περιοχή μας και την πατρίδα μας.

Με ειλικρινή εκτίμηση,
 
Ο Δήμαρχος Αργιθέας
Ανδρέας Β. Στεργίου