Προχωρούν τα στρατηγικά έργα υποδομών, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Αργιθέας

Υπεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ του Δημάρχου Ανδρέα Στεργίου και των τελικών αναδόχων, οι δημόσιες συμβάσεις που αφορούν σε εγκεκριμένα έργα του Δήμου Αργιθέας με πιστώσεις που προέρχονται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Πρόκειται για δύο κομβικά έργα βελτίωσης πρόσβασης σε αγροτικούς οδούς συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ, με προβλεπόμενες παρεμβάσεις, τσιμεντοστρώσεις ή ασφαλτοστρώσεις στις Δ.Κ. Ανθηρού, Βραγκιανών, Πετρίλου, Κουμπουριανών και Λεοντίτου (βλ. αναλυτικά στα επισυναπτόμενα έγγραφα).

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Αργιθέας προχωράει στη σύνταξη αντίστοιχων μελετών για την επικείμενη νέα πρόσκληση αντίστοιχου προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα συνεχώς χρηματοδοτήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο τεχνικό δελτίο που συνέταξε και απέστειλε η τεχνική υπηρεσία μας για απαραίτητες αποκαταστάσεις στις Δ.Κ. Βραγκιανών, Καρυάς, Ελληνικών, Δροσάτου και Στεφανιάδας.

Να υπογραμμισθεί πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων για τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν σε αγροτική οδοποιία και υδρομαστεύσεις στις Δημοτικές Ενότητες Αχελώου, Αργιθέας και Ανατολικής Αργιθέας.

Τέλος, εκτός από τις στρατηγικές διεκδικήσεις, ο Δήμος Αργιθέας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, προχωρώντας, μάλιστα, προ ημερών στην υπογραφή σύμβασης για προμήθεια ψυχρής ασφάλτου, ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 1
ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 2
ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΗΜ-1