Νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αργιθέας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έργα αγροτικής οδοποιίας

Ο Δήμος Αργιθέας διεκδίκησε και εξασφάλισε δύο ακόμα σπουδαίες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από το ΥΠΑΑΤ για έργα αγροτικής οδοποιίας και παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Ανθηρού, Βραγκιανών, Πετρίλου, Κουμπουριανών και Λεοντίτου.

Σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης της με αριθμ. 5474/23-12-2021 πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 (Π.Α.Α. 2014 – 2020), οι δύο ώριμες μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αργιθέας εγκρίθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στη σημαντικότατη αυτή πρόσκληση του ΥΠΑΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα, οι εγκεκριμένες μελέτες περιλαμβάνουν τα εξής σημεία:

1η μελέτη:

Τοπική Κοινότητα ΑΝΘΗΡΟΥ: από Βλαχώρι προς Κριτσιάρι τσιμεντόστρωση 1.341 μ.

Τοπική Κοινότητα ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ: Ραΐνιστα τσιμεντόστρωση 495 μ. – Ξεράκια τσιμεντόστρωση 378 μ.

Τοπική κοινότητα ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑΝΩΝ: Ραγάζια τσιμεντόστρωση 874 μ.

2η μελέτη:

Τοπική Κοινότητα ΠΕΤΡΙΛΟΥ: προς  Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους τσιμεντόστρωση 1.550 μ.

Τοπική κοινότητα ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑΝΩΝ: Κεντρικός Οικισμός αποπεράτωση ασφάλτου 664 μ.

Τοπική Κοινότητα ΛΕΟΝΤΙΤΟΥ: Χοροστάσι τσιμεντόστρωση 630 μ.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρδίτσας και του Δήμου Αργιθέας και όλους τους συνεργάτες που συνέδραμαν καθοριστικά σε όλα τα στάδια, δηλαδή από την εκπόνηση των μελετών έως την τελική θετική έκβαση της επίσημης ένταξης αυτών στη σχετική χρηματοδοτική πρόσκληση.

Να σημειωθεί πως ετοιμάζονται αυτό το χρονικό διάστημα νέες μελέτες στις οποίες θα προβλέπονται παρεμβάσεις σε δρόμους και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, προκειμένου να ενταχθούν σε αντίστοιχη πρόσκληση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

prosorinos_pinakas_apotelesmaton_dioikitikoy_eleghoy_drasi_4.3.4