Μήνυμα του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Κάθε λαός έχει στο διάβα της Ιστορίας του κάποιες ξεχωριστές στιγμές, οι οποίες αποτελούν σημεία αναφοράς και του προσδίδουν την ιδιαίτερη του ταυτότητα.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μακραίωνη Ιστορία, με μοναδικούς σταθμούς, που σημάδεψαν όχι μόνο τη δική μας πορεία αλλά άλλαξαν, εν πολλοίς, το ρου ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η 25η Μαρτίου 1821 είναι ακριβώς μια τέτοια ένδοξη στιγμή και αποτελεί, δίχως καμία αμφιβολία, την πιο σπουδαία ημερομηνία στην Ιστορία της Ελλάδας.

Μάλιστα το όραμα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους 201 χρόνια πριν, ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τους μετέπειτα αγώνες του ελληνικού λαού και παραμένει έως σήμερα ορόσημο για τον ελληνισμό, όπου γης.

Το δε μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη, σε δύσκολες χρονικές περιόδους όπως αυτές που διανύουμε, αποκτά επιπρόσθετο νόημα και βαρύνουσα σημασία.

Από την πλευρά μας, ως συνεχιστές μιας ανεκτίμητης εθνικής κληρονομιάς, έχουμε χρέος να τιμούμε τους αγωνιστές του Έθνους, να παραδειγματιζόμαστε από την ιερή τους προσήλωση στο υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας που οι περισσότεροι πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή και να προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε ένα καλύτερο, ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Από την ορεινή Αργιθέα Καρδίτσας των Θεσσαλικών Αγράφων, διαχρονικό τόπο Ηρώων, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, που αποτέλεσε την αφετηρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά και της μεγάλης Εορτής της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στα χωριά της Αργιθέας