Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το διήμερο εκδηλώσεων για τον Προεπαναστατικό Ήρωα Κατσαντώνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 το διήμερο εκδηλώσεων για τη ζωή και τη δράση του Προεπαναστατικού Ήρωα Κατσαντώνη (Αντώνη Μακρυγιάννη).

Το Σάββατο σε έναν κατάμεστο χώρο στο θέατρο “Κιβωτός” στο Γκάζι οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή θεατρική παράσταση “Κλέφτης” από τα μέλη της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής “Βορείως” του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων (Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σεντελές).

Την Κυριακή στην επίσης γεμάτη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” διεξήχθη η Ημερίδα με την Κεντρική Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρώην Πρύτανη, κ. Γεώργιου Δ. Καψάλη για την Ηρωική μορφή του Κατσαντώνη.

Ακολούθησαν τιμητικές διακρίσεις σε προσωπικότητες για το συγγραφικό και ερευνητικό τους έργο για τον Κατσαντώνη. Από την πλευρά της Αργιθέας βραβεύτηκαν ο κ. Ξενοφώντας Κουτής και ο κ. Μανώλης Στεργιούλης.

Η πετυχημένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια από καταξιωμένους μουσικούς.

Οι Δήμαρχοι κατά τους χαιρετισμούς τους στην έναρξη της ημερίδας, στάθηκαν διεξοδικά στην ανεκτίμητη προσφορά του Ήρωα Κατσαντώνη, ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την αθρόα προσέλευση και απένειμαν τιμητική πλακέτα στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων για την πολύτιμη αρωγή τους και για τη στήριξή τους στις ορεινές περιοχές.

Το διήμερο αφιέρωμα στον κορυφαίο Προεπαναστατικό Ήρωα τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες απόδημοι συμπατριώτες μας από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος, ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός, η Βουλευτής Άρτας κα. Γεροβασίλη, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Ρώμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής κ. Σελίμης, πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, συλλογών, ομοσπονδιών και σωματείων, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διοργανώθηκε από τους Δήμους Αγράφων, Αμφιλοχίας, Αργιθέας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Λίμνης Πλαστήρα, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων και με τη στήριξη οχτώ κορυφαίων Ομοσπονδιών.

*Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το Δ.Τ. είναι του Δημοσιογράφου Ηλία Προβόπουλου

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας