Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Αργιθέα: Μνήμη, Ενότητα και Υπερηφάνεια

Ο  Δήμος Αργιθέας γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου, τιμώντας την εθνική μας ιστορία και τους ήρωες του 1940. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε κάθε Κοινότητα του Δήμου και συμμετείχαν πλήθος πολιτών, μαθητών και τοπικών φορέων.

Στις Κοινότητες Ανθηρού και Αργυρίου τον τόνο έδωσαν οι μαθητές των σχολείων με την παρέλασή τους.

Η τελετή μνήμης που ακολούθησε στα μνημεία των πεσόντων ήταν γεμάτη συναίσθημα. Οι δάσκαλοι  – διευθυντές των σχολείων απηύθυναν έναν εμπνευσμένο λόγο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ημέρας και τονίζοντας την αξία της ενότητας και της ειρήνης. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης την κατάθεση στεφάνων και ποιήματα των παιδιών για την ιστορία της εποχής.

Στο Ανθηρό παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι  ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου με τους Αντιδημάρχους κ. Νίκο Σακκά και κ. Κώστα Γραμμένο.

Στο Αργύρι παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι για το Δήμο Αργιθέας ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Καραγεώργος  γιορτάζοντας μαζί με τους μικρούς μαθητές, και στο Καταφύλλι τη δημοτική αρχή εκπροσώπευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Στεργίου.

Στην Ανατολική Αργιθέας εκπροσωπώντας το Δήμο Αργιθέας βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Πούλιος καταθέτοντας στεφάνι στις Κοινότητες Πετρίλου και Βλασίου.

Αυτή η μέρα μας θυμίζει τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης. Ο αγώνας των προγόνων μας μας διδάσκει ότι οι αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης είναι αδιαπραγμάτευτες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές αυτές τις αξίες, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και παγκοσμίως.