Γερμανίδα δημοσιογράφος για πρώτη φορά στην Αργιθέα: προετοιμασία για αφιέρωμα σε διεθνές περιοδικό περιπατητικού τουρισμού

Ο Δήμος Αργιθέας υποδέχθηκε προ ημερών και φιλοξένησε στα Θεσσαλικά Άγραφα τη Γερμανίδα ταξιδιωτική δημοσιογράφο Svenja Walter!

Η εν λόγω πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, προκειμένου να καθιερωθεί η ορεινή Αργιθέα ως κορυφαίος εναλλακτικός προορισμός.

Η αποστολή περιελάμβανε γνωριμία με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις υφιστάμενες υποδομές, τους διαθέσιμους ξενώνες, τα καταστήματα εστίασης, τις κτηνοτροφικές μονάδες, παραδοσιακό τυροκομείο, την τοπική γαστρονομία, τα μονοπάτια, τις βουνοκορυφές, τα πετρογέφυρα, τις μονές, τα μνημεία της φύσης και τους ανθρώπους της Αργιθέας.

Η Svenja Walter, αφού απέκτησε μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα ετοιμάσει με την επιστροφή της, αναλυτικό άρθρο για τον Δήμο στο Wandermagazin (το μεγαλύτερο περιοδικό περιπατητικού τουρισμού στη Γερμανία με εκατομμύρια αναγνώστες).

Παρουσιαζόμαστε, λοιπόν, ως περιοχή επίσημα και ακόμα πιο δυναμικά στη γερμανόφωνη Ευρωπαϊκή αγορά (Γερμανία – Αυστρία – Ελβετία), με στόχο να προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον περισσότερων επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται, πως η Αργιθέα, έχει ήδη επιλέγει για το έτος 2024 από την Υπηρεσία του ΕΟΤ στη Φρανκφούρτη ως ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού.

Την παρουσίαση και τη συνοδεία ανέλαβε η Βασιλική Κοϊμτζίδου, η οποία είχε εξαρχής άλλωστε επωμιστεί την ευθύνη της διερμηνείας και της διασύνδεσης για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο αρχικό Fam Trip, καθώς επίσης είχε εκπροσωπήσει τον περασμένο Δεκέμβριο την περιοχή μας στη Γερμανία, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Φρανκφούρτη, με προσκεκλημένους εκπροσώπους επιλεγμένων διοργανωτών ταξιδιών, τουριστικών γραφείων, εταιρειών μάρκετινγκ καθώς και δημοσιογράφους της ευρύτερης περιοχής του κρατιδίου της Έσσης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας