“Μην καπνίζετε, εδώ παίζουμε εμείς”, φώναξαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Ο Δήμος Αργιθέας συμμετέχει επίσημα στην πανελλαδική εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση των γονέων και την αποφυγή του καπνίσματος στις παιδικές χαρές, προχωρώντας στην τοποθέτηση ειδικής σήμανσης με την ένδειξη «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς».

Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία, επιχειρεί να παροτρύνει τους γονείς και τους συνοδούς των παιδιών που παίζουν στην παιδική χαρά, να μην καπνίζουν, να μην αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα μίμησης, να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών και τα δικαιώματά τους και να μην τα εκθέτουν στους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Ταυτόχρονα όμως, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια προσπάθεια εξαφάνισης των αποτσίγαρων από τις παιδικές χαρές, τα οποία είναι τοξικά απόβλητα και δηλητηριώδη για τα παιδιά, καθώς η μάσηση ή κατάποσή τους είναι επικίνδυνη για την υγεία τους. Και φυσικά, εκτός από αισθητικούς λόγους η συγκεκριμένη δράση είναι και βαθιά περιβαλλοντική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας Ερμιόνη Βασιλού, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού και μίλησε στους μικρούς μαθητές αναλυτικά για τους κινδύνους του καπνίσματος.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Δάσκαλο, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ανθηρού και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τοποθέτησαν την ξεχωριστή αυτή πινακίδα στον αύλειο χώρο του σχολείου, δίπλα στη νέα παιδική χαρά.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας