Ο Δήμαρχος Αργιθέας στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος IFAT Μονάχου 2024

Ο Δήμαρχος Αργιθέας και Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες Ανδρέας Στεργίου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην IFAT, στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως στις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την κορυφαία διεθνή διοργάνωση για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, Νερού, Λυμάτων και Πρώτων Υλών, που λαμβάνει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου και φιλοξενεί πάνω από 3.400 εκθέτες σε 18 αίθουσες.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, σε εμπορικούς αντιπροσώπους, σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σε πολιτειακούς παράγοντες με αντικείμενο ευθύνης το περιβάλλον ή την πολιτική προστασία.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της δικτύωσης, η ανταλλαγή απόψεων και φυσικά η πολύπλευρη ενημέρωση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και τις τελευταίες καινοτομίες.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες, που παρουσιάζονται στην IFAT Munich 2024, είναι οι εξής: άντληση και επεξεργασία υδάτινων πόρων, επεξεργασία νερού και λυμάτων, διανομή νερού και συστήματα αποχέτευσης, χειρισμός πλημμύρας, αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωση, παραγωγή ενέργειας από επεξεργασία απορριμμάτων, καθαρισμός δρόμων, αντιμετώπιση χειμερινών συνθηκών, αποκατάσταση ή επεξεργασία εδάφους, έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τεχνολογίες μέτρησης και ελέγχου, γεωθερμία κ.ά.

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Αργιθέας μετέχει δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη κορυφαία έκθεση, καθώς είχε παραβρεθεί σε αντίστοιχη αποστολή προ διετίας.
Μαζί του στο κλιμάκιο, βρίσκεται επίσης η κα. Έλενα Μουρελάτου, εξειδικευμένη και έμπειρη Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας