ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΓΡΑΦΩΝ, ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Συσκέψεις με μέλη της κυβέρνησης είχαν οι 3 επανεκλεγέντες δήμαρχοι Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου και Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος.

Συγκεκριμένα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό πρόβλημα και την ανάπτυξη πολιτικής συγκράτησης του πληθυσμού στα ορεινά χωριά.

Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον οποίο τέθηκαν θέματα ανάπτυξης σύγχρονων ψηφιακών υποδομών, γρήγορου Ίντερνετ, κάλυψης τηλεοπτικού σήματος όλων των περιοχών με κανάλια εθνικής και τοπικής εμβέλειας, επίσης τέθηκε το θέμα νέων ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον τέθηκε το θέμα επίσπευσης της οριστικής ένταξης των προτάσεων των ορεινών δήμων στο πρόγραμμα smart cities του υπουργείου.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιο Στρατάκο, όπου τέθηκαν θέματα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από επιθέσεις του λύκου και αλλαγής του τρόπου αποζημίωσης των κτηνοτρόφων από το πρώτο ζώο, επίσης συζητήθηκε το θέμα αντιμετώπισης καταστροφών της αγροτικής παραγωγής από αγέλες αγριογούρουνων. Ζητήθηκε επίσης εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και ειδική στήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων στους ορεινούς δήμους.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, με τον οποίο συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων και προγραμματίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για την ένταξη νέων έργων του ΕΑΠΑ στο χωριό Άγραφα.