Παρουσίαση του βιβλίου «Τ’ ΑΓΡΑΦΑ ανεξίτηλα ΓΡΑΜΜΕΝΑ»

Tο προσεχές Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 και ώρα 11.30′ π.μ. στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, Πλατεία Κολοκοτρώνη – Σταδίου 13, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Καρδιτσιώτη ιστοριοδίφη – συγγραφέα Θωμά Θεολόγη, καταγόταν από το Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα, με τίτλο «Τ’ ΑΓΡΑΦΑ ανεξίτηλα ΓΡΑΜΜΕΝΑ» των εκδόσεων «ΡΗΣΟΣ».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.: α) Δημήτριος Μιχαλόπουλος, Ιστορικός, β) Δημήτριος Κουσαής, δικηγόρος – οικονομολόγος, γ) Νικόλαος Δ. Πουλάκος, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων και δ) Ιωάννης Γιαννάκενας, εκδότης του βιβλίου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Κανελλόπουλος, μουσικός παραγωγός του «ΑΘΗΝΑ 9,84». Η εκδήλωση θα διανθιστεί με τραγούδια και από τα Άγραφα.

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου που αφορά την περιοχή των Θεσσαλικών Αγράφων, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συγγραφέα του βιβλίου, Θωμά Θεολόγη, ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2018.

Για πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αλεξάνδρα Θεολόγη (τηλ. 6974.811606).

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΘΕΟΛΟΓΗ

Ο συγγραφέας, Θωμάς Θεολόγης, γεννήθηκε στο Νεοχώριον του πρώην Δήμου Νεβροπόλεως, (νυν Λίμνης Πλαστήρα) των Αγράφων Καρδίτσας.

Με διαδοχικές υποτροφίες σπούδασε στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο των Αναβρύτων και στο College of Education του Αberdeen στη Σκωτία, Παιδαγωγικά.

Κατά τη στρατιωτική του θητεία (1958-1959), ως έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού/διερμηνέας, δίδαξε στη Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών και υπήρξε υπασπιστής του Στρατηγού της Vης Μεραρχίας.

Δίδαξε στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων (1960-1964) και στη συνέχεια φοίτησε  στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης (1964-1968) από το οποίο έλαβε το πτυχίο της Πολιτικής Οικονομίας. Παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης, δίδαξε στο Διεθνές Ινστιτούτο “Le Rosey” στην Ελβετία(1964-1968).

Διετέλεσε επί οκταετία παιδαγωγός των Φίλιππου και Σπύρου Νιάρχου, οι οποίοι υπήρξαν και σπουδαστές του, στο INSTITUT INTERNATIONAL “LE ROSEY”.

Μετά το 1968 έλαβε τη θέση του Διευθυντού του ιδιαιτέρου γραφείου του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου στο Saint Moritz της Ελβετίας, στο Παρίσι και τους θερινούς μήνες, στη Σπετσοπούλα.

Επαναεγκατασταθείς μόνιμα στην Ελλάδα ανέλαβε Διευθυντής της Εταιρείας Γενικών Επενδύσεων του Σταύρου Νιάρχου και Διευθυντής στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου (1975-1977).

Μετά τη κρατικοποίηση των Διυλιστηρίων ανέλαβε Διευθυντική θέση σε μεγάλες Τουριστικές Μονάδες (1978-2000).

Από το 2000 μέχρι το 2017 ασχολήθηκε αποκλειστικά με την έρευνα της Ιστορίας (ιστοριοδίφης) και τη συγγραφή.

Είχε λάβει μέρος σε ιστορικά συνέδρια, ως εισηγητής.

Συγγραφικό του έργο:

  • Modern Greek Education (1957)
  • Φρειδερίκη & Παιδοπόλεις (2006).
  • Γεώργιος Καραϊσκάκης (2007).
  • Η διάδοση του Χριστιανισμού & οι επιπτώσεις στον Ελληνικό Πολιτισμό (2008).
  • Τα Μανουσάκια/χρονογραφήματα (2008).
  • Η εξανάστασις – από τα Τρωικά στην Τρόικα (2013).

 

Εισήγηση του Θωμά Θεολόγη στο Ιστορικό Συνέδριο Λεοντίτου