Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στο ιστορικό Πετρίλο Αργιθέας

Ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης επισκέφθηκε, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 το Πετρίλο Αργιθέας, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο παππούς του, Πέτρος Κόκκαλης, ήταν βασικό στέλεχος της “Κυβέρνησης του Βουνού”, που το καλοκαίρι του 1944 στεγαζόταν στο σχολείο του χωριού (πλατεία Μάγειρου).
Για το λόγο αυτό μάλιστα, υπενθυμίζεται πως το Πετρίλο έχει ανακηρυχθεί επίσημα Ιστορική Έδρα του Δήμου Αργιθέας.


Οι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Κ. Πετρίλου, ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου, κάτοικοι και δημότες υποδέχθηκαν τον κ. Κόκκαλη και τον καλωσόρισαν στην Ανατολική Αργιθέα.

Ακολούθησε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν σημαντικοί θεματικοί άξονες όπως είναι: οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η πορεία των αποκατάστασεων μετά τις φυσικές καταστροφές, οι δυνατότητες βελτίωσης της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων σε δυσπρόσιτα μέρη, τα περιθώρια συγκράτησης του πληθυσμού στα απομακρυσμένα σημεία, η καθιέρωση της ορεινότητας σε στρατηγικό εθνικό αναπτυξιακό πυλώνα, οι δυνατότητες ανάδειξης της περιοχής μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό, το αποτύπωμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται μέσα από τα Δίκτυα Πίνδος και Πόλεων με Λίμνες, τα εξειδικευμένα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, οι επικείμενες ευρωεκλογές και οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Ο κ. Κόκκαλης δεσμεύτηκε πως θα συνεχίζει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ορεινή Αργιθέα, καθώς και όλα τα Δίκτυα Δήμων που λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ουσία. Ενημέρωσε λεπτομερώς για τρέχοντα ποικίλα περιβαλλοντικά ζητήματα και ευχαρίστησε, φυσικά, με ιδιαίτερη συγκίνηση τους παριστάμενους πολίτες για τη θερμή υποδοχή και τις ξεχωριστές ιστορικές αναφορές.
Τον Ευρωβουλευτή συνόδευε ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Γιώργος Ιωακειμίδης, Πρ. Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ως επικεφαλής παράταξης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας