Ο Δήμος Αργιθέας στο Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ»

Το τριήμερο 2-4 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο το Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ», στο οποίο θα συμμετέχουν ως Ομιλητές και Συντονιστές αιρετοί και τεχνοκράτες, υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί η 2η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ) όλων των Δήμων της χώρας.

Μεταξύ των ομιλητών στο Θεματικό Εργαστήριο της δεύτερης ημέρας με άξονα συζήτησης: «Χρηματοδοτικές Δυνατότητες Πράσινου Ταμείου & Ενίσχυση Περιβαλλοντικής Ταυτότητας», θα είναι και ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου. Η εισήγηση του Δημάρχου Αργιθέας θα αφορά στην «Εγκατάσταση Αστικού Εξοπλισμού σε Απομακρυσμένο Ορεινό Οικισμό για Διευκόλυνση Κατοίκων & Προσέλκυση Επισκεπτών: Η Περίπτωση της Τοπικής Κοινότητας Αργυρίου στην Κοιλάδα του Αχελώου», όπου θα γίνει παρουσίαση της πρώτης χρηματοδότησης του ορεινού Δήμου από το Πράσινο Ταμείο.

Στο ίδιο εργαστήρι θα μιλήσουν επίσης οι:

–          Δημήτριος Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Τρικκαίων

–          Μενέλαος Μποκέας, Δήμαρχος Μαλεβιζίου

–          Νικόλαος Καρανικόλας, Δήμαρχος Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας

–          Φώτιος Μάγγος, Δήμαρχος Λειψών

Από το Δήμο Αργιθέας θα παρευρεθούν στο Συνέδριο επίσης η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Λαφαζάνη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.