Ο Δήμαρχος Αργιθέας στις Βρυξέλλες

Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, σε αποστολή η οποία έχει διοργανωθεί από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) στην Ελλάδα.

Μετέχουν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από Ελλάδα και Κύπρο, που αποτελούν μέλη του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης – Building Europe with Local Councillors BELC».

Σκοπός της επίσκεψης είναι να καλλιεργηθεί περαιτέρω η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύσκεψη με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και συναντήσεις με εμπειρογνώμονες της ΕΕ και εκπροσώπους υψηλού επιπέδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή των Περιφερειών, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες για θέματα της ΕΕ τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα τους πολίτες.

Από την περιοχή της Καρδίτσας μετέχει ο Δήμαρχος Αργιθέας, ενώ στο απεσταλμένο κλιμάκιο συμπεριλαμβάνονται αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα, όπως ενδεικτικά είναι οι Δήμαρχοι Μοσχάτου -Ταύρου, Ελασσόνας, Πολυγύρου, Σκιάθου, Χάλκης, Τήλου, Νισύρου, Πλατανιά Κρήτης κ.ά.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας