Η Ένωση Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Νομού Καρδίτσας στον Δήμο Αργιθέας

Τον Δήμαρχο Αργιθέας, Στεργίου Ανδρέα επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.ΤΟ.ΔΗ.Κ – Π.Ε.Κ.  Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου  παρουσία των Αντιδημάρχων, Πούλιο Χαράλαμπο,  Γραμμένο Κωνσταντίνο, Καραγεώργο Αθανάσιο και Καμπούρη  Δημήτριο, του Προέδρου ΔΣ Ηλία Παπαδήμα, της Γενική Γραμματέα Λαφαζάνη Κατερίνας, του Δημοτικού Συμβούλου Τάκη Καμπούρη και του Προϊστάμενου Νίκου Σακκά,  παρέστησαν η  Πρόεδρος  Κρικώνη Αθανασία, ο Αντιπρόεδρος Λιάκος Χρυσοβαλάντης, ο Ταμίας Αναστασίου Στυλιανός και τα μέλη Κορώνης Γιώργος και Κολοβός Χαράλαμπος. Από τους Προέδρους παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Μαράθου Παναγιώτης Νικολάου και Καρυάς Παντελής Σακαρίκος.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου καλωσόρισε το Προεδρείο της Ένωσης στο Δημαρχείο Ανθηρού και επεσήμανε πως η συνάντηση αυτή έχει για την ορεινή περιοχή, ιδιαίτερη βαρύτητα και ξεχωριστή σπουδαιότητα. Υπογράμμισε πως τόσο ο σχεδιασμός κοινού διεκδικητικού πλαισίου όσο και ο συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι συνεχής και ουσιαστικός, ενώ στάθηκε στην έως τώρα άψογη συνεργασία της Δημοτικής αρχής με το σύνολο των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αργιθέας. Αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η διοικητική δομή του Δήμου και απαρίθμησε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί σε συνεννόηση με τους Προέδρους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στο μέτρο του εφικτού. Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, τέθηκαν επίσης πολλά καίρια ζητήματα που αφορούν την καταστατική θέση όλων των αιρετών, ενώ αναγνωρίστηκε από όλους τους παρευρισκομένους πως ο ρόλος των Προέδρων είναι σπουδαίος και πως ο θεσμός αυτός αποτελεί βασικό αυτοδιοικητικό πυλώνα.

Το νέο Δ.Σ. είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Αργιθέας τα θέματα που τους απασχολούν και τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Επεσήμανε πως η επίσκεψη στον μικρότερο Δήμο της Καρδίτσας μετά τον μητροπολιτικό Δήμο του Νομού μας έχει και συμβολικό χαρακτήρα θέλοντας να αναδείξουν τις ανάγκες της ορεινή περιοχής και τις ιδιαιτερότητές της που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι συμφώνησαν πως οι κοινότητες   αποτελούν   πυλώνα   της   Τοπικής   Αυτοδιοίκησης   και   συμβάλλουν   στην ενδοδημοτική αποκέντρωση. Η καθημερινή παρουσία των Προέδρων και των Μελών των Συμβουλίων   Κοινοτήτων   σηματοδοτεί   τον   ενεργό   ρόλο   τους   στα   τοπικά   ζητήματα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Με χαρά υποδέχθηκα στο γραφείο μου το Διοικητικό Συμβούλιο  το οποίο άλλωστε αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της αυτοδιοίκησης. Η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι βρίσκεται  κοντά στους Προέδρους, στεκόμαστε πάντα δίπλα τους προσπαθώντας να επιλύσουμε τα προβλήματα που τους ταλανίζουν και είμαι σίγουρος ότι το καλό μεταξύ μας κλίμα θα συνεχιστεί». Με τη σειρά της, η Πρόεδρος τόνισε την σπουδαιότητα της συνεργασίας ως το μόνο τρόπο να επιτευχθεί το καλύτερο για τον τόπο μας. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων όπου τονίστηκαν οι ιδιαίτερες ανάγκες του ορεινού όγκου του Νομού μας και έγιναν προτάσεις για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος των Προέδρων των Κοινοτήτων. Ο Δήμαρχος Αργιθέας τόνισε πως στέκεται στο πλευρό των Προέδρων και πως θα συμβάλλει, μέσα από κάθε θεσμό που υπηρέτει, ώστε να υπάρξει βελτίωση σε αρκετά ζητήματα που τους απασχολούν. Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή διαπίστωση πως χρειάζεται όλοι να συμβάλλουμε ώστε να αναδειχθεί η περιοχή αυτή με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος αλλά και με τις ιδιαιτερότητές της.

Το. Δ.Σ της Ένωσης ευχαριστεί όλους τους εκπροσώπους του Δήμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Στεργίου Ανδρέα για την θερμή υποδοχή και φιλοξενίας τους.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Ε.Π.ΤΟ.ΔΗ.Κ – Π.Ε.Κ.