Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στην Αργιθέα

Την Αργιθέα επισκέφθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την επιτόπια αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η έντονη κακοκαιρία και το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, μαζί με τους Αντιδημάρχους Χαράλαμπο Πούλιο, Ηλία Τσιατσιάνη και Αθανάσιο Καραγεώργο.

Παρών επίσης στην περιοδεία ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.

Ο κ. Αγοραστός, διαπιστώνοντας «ιδίοις όμμασι» τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα ακραία φαινόμενα στον οδικό άξονα “Μουζάκι – Γέφυρα Κοράκου – Βραγκιανά”, επέβλεψε την πορεία των καθαρισμών των ρειθρών και ζήτησε την τάχιστη επίσπευση τους σε όλο το οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία των αποκαταστάσεων των καταστροφών από τον Ιανό.

Στη γέφυρα Πετρωτού, με την παρουσία του Προέδρου της Τ.Κ. Πετρωτού Δημήτρη Πούπη, στάθηκε στην αναγκαιότητα να γίνει διευθέτηση του ποταμού Λιασκοβίτη ώστε να μην καταρρεύσει η όχθη και η υπερκείμενη οδός.

Στη θέση «Αγρογιάννη ή Τσουγκάρι» Μαράθου που υπάρχει κατολίσθηση και ο δρόμος κλείνει συνεχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των χειριστών, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως, μόλις υποχωρήσει το φαινόμενο, θα γίνει γεωλογική μελέτη που θα υποδεικνύει τον τρόπο τελικής αντιμετώπισης. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαράθου Παναγιώτης Νικολάου.

Ξεχωριστή μνεία έκανε για το μισοτελειωμένο έργο της Συκιάς, επισημαίνοντας τον κίνδυνο υποχώρησης του προφράγματος, καθώς ήδη έχει παρέλθει εδώ και καιρό η προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του, ενώ εστίασε στα επακόλουθα πλημμυρικά φαινόμενα κατάντι του ποταμού Αχελώου έως τις εκβολές του. Τόνισε πως θα μπορούσε αυτό το green deal έργο να βοηθήσει ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσσαλίας.

Προχώρησε δε σε ειδική αναφορά για τη χαμένη ποσότητα νερού που καταλήγει στη θάλασσα και όχι σε ταμιευτήρες για μελλοντική χρήση, αλλά και στην ενέργεια που θα μπορούσε να παραχθεί από τη Συκιά, τη Μεσοχώρα και τη Δρακότρυπα, πλήρως ανανεώσιμη και φτηνή.

Τέλος, επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Αγορασιάς και πραγματοποίησε αυτοψία στη γέφυρα του Ζερβού Μεσοβουνίου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας