Ενημερωτική τεχνική συνάντηση Δήμων Π.Ε. Καρδίτσας για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

Η πρώτη ενημερωτική – τεχνική συνάντηση για το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους” της Π.Ε Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η του Δήμου Καρδίτσας, μετά την εγκριτική απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Επιστημονική υπεύθυνη του έργου, κα Τσιαλκούτη Μαρία, σε συνεργασία με στελέχη της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε (Διαχειριστής Φορέας), ενημέρωσαν τους Δικαιούχους Φορείς – Δήμους (Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας) για τις προβλεπόμενες ενέργειες υλοποίησης του τοπικού σχεδίου με τίτλο «Πρωτοβουλία Επανένταξης Αστέγων της Π.Ε. Καρδίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 450.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 30 νοικοκυριά με 43 ωφελούμενους – αστέγους, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και λόγω της δυσχερούς οικονομικής τους κατάστασης διαβιούν είτε στο δρόμο είτε σε ακατάλληλα καταλύματα.

Το πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών έχει βασικό στόχο την άμεση μετάβαση των ωφελούμενων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης (κάλυψη ενοικίου, αγορά οικοσκευών, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας), την ψυχοκοινωνική στήριξη, την ενεργοποίηση καθώς και την κατάρτιση και εργασιακή επανένταξη μέρους των ωφελούμενων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Δ.Καρδίτσας – Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος, Δ. Παλαμά – Φούντα Ουρανία, Δ.Μουζακίου – Αγγελάκη Αποστολία, Δ.Λίμνης Πλαστήρα – Μηλίτσης Αλέξανδρος, Δ.Αργιθέας – Κορλού Όλγα, ο Γεν. Δ/ντής της ΑΝ.ΚΑ κ. Σακελλαρίου Ευάγγελος, καθώς και στελέχη από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων (Κέντρα Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Φαρμακείο).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΣΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ