Η Καλή Κώμη βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αργιθέας, σε υψόμετρο 610 μ. και σε ένα όμορφο, καταπράσινο τοπίο, γεμάτο χρώματα και εικόνες.
Νοτιοδυτικά του χωριού, κυλάει ο Αχελώος ποταμός, που είναι το φυσικό όριο, μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας.
Απέχει 65 χμ. από το Μουζάκι και 27 χλμ. από το Ανθηρό. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Έχει πρόσβαση και από την Πύλη Τρικάλων, αλλά ένα τμήμα του δρόμου είναι χωματόδρομος. Επίσης συνδέεται οδικά και με την Άρτα. Παλαιότερα ονομαζόταν Μολεντζικό και Παλαιοχώρι και μαζί με το Ματιντζικόν ή Μαρτιντζικόν (μετέπειτα κοινότητα Ελληνικών) ήταν μια Κοινότητα. Η Καλή Κώμη ανήκει στο Δήμο Αργιθέας και σ΄ αυτή υπάγεται και ο οικισμός Περιβόλι (παλιότερη ονομασία Κρανιά.). Μέχρι τη δεκαετία του 70, αριθμούσε περίπου 400 μόνιμους κατοίκους. (Απογραφή 1961: 400 κατοικ., 1971: 253 , 1981: 117 )
Μετά την καθίζηση του 1963 και το σεισμό του 1967 που έπληξαν το χωριό, πολλοί Καληκωμήτες αναγκάστηκαν να φύγουν. Εγκαταστάθηκαν στο Μουζάκι, στην Καρδίτσα, στην Ελάτεια Φθιώτιδας, στην Άρτα και σε άλλες πόλεις. Άλλοι μόνιμα και άλλοι εποχιακά. Οι μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το χειμώνα έχει λίγους κατοίκους που όσο περνούν τα χρόνια τόσο και ελαττώνονται.
Όμως οι Καληκωμήτες δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και όταν βρίσκουν ευκαιρία, ιδίως το καλοκαίρι, επιστρέφουν στο χωριό για παραθέριση. Να χαρούν τη φύση, να ανταμώσουν και να πουν τα δικά τους, διατηρώντας έτσι τις επαφές μεταξύ τους. Στο κέντρο του χωριού έχει ένα καφενείο. Απέναντι από το κέντρο, στο δρόμο για τα Ελληνικά, βρίσκεται ο ξενώνας " Αλκιβιάδης", που φιλοξενεί τους ξένους επισκέπτες. Είναι ένας σύγχρονος ξενώνας με όλες τις ανέσεις για τον επισκέπτη. Αποτελεί κόσμημα για την Καληκώμη. Το χωριό προσφέρεται για όσους θέλουν να περάσουν λίγες μέρες ηρεμίας και ξενοιασιάς, μακριά απ' τη βουή και τις έγνοιες της πόλης. Να εξερευνήσουν τις ομορφιές της φύσης Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία, να φτάσουν μέχρι τον Αχελώο ποταμό, να ψαρέψουν και να δροσιστούν στα καθαρά και κρυστάλλινα νερά του. Να ανέβουν στις πλαγιές και στις κορυφές Μπότση, Καυκιά, Σταυρό και Καλατόρη με απεριόριστη θέα. Να ξεδιψάσουν στις πηγές: Τόσκα, Ιτιά, Πουριά, Λάβρος και Λεπτοκαρούλα. Να διασχίσουν το φαράγγι" Κώστιανο" που καταλήγει στον Αχελώο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της περιοχής το οποίο αποζημιώνει με το παραπάνω όποιον το περπατήσει. Άλλα σημεία με ιδιαίτερη θέα είναι το «Σαμάρι» και η θέση «Μπούτσος» που είναι η ψηλότερη κορυφή του βουνού Μπότση, απ΄ όπου βλέπει κανείς πολύ μακριά στους νομούς Τρικάλων-Καρδίτσας-Άρτας και Ιωαννίνων. Αρκετά είναι και τα δάση γύρω από την Καλή Κώμη. Είναι το δάσος «Καλατόρι-Μέγας Κάμπος» και το δάσος «Μαυροράχη-Καφτούρες» με έλατα και οξιές.
Επίσης οι επισκέπτες αξίζει να δουν: Τα παλιά, πετρόκτιστα και παραδοσιακού χαρακτήρα σπίτια. Τον νερόμυλο που λειτουργούσε μέχρι και πριν 20 χρόνια περίπου. Την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, με το μοναδικό τέμπλο από πωρόλιθο και τα ξωκλήσια της Παναγίας, του Αγ. Κωνσταντίνου και του Αγ. Δημητρίου τα οποία πανηγυρίζουν την ημέρα που γιορτάζουν. Στην πλατεία του χωριού, ο Σύλλογος Απανταχού Καληκωμητών και το τοπικό συμβούλιο διοργανώνουν παραδοσιακό πανηγύρι στις 24 και 25 Ιουλίου. Εκτός από το κεντρικό παραδοσιακό πανηγύρι στις 25/7 (Κοίμηση της Αγ. Άννας) γίνεται και άλλο στις 20/5 στην πλατεία του χωριού, ενώ στις 8/9 (Γενέσιο της Θεοτόκου) στο Περιβόλι. Εκδηλώσεις γίνονται στις 23/8 στο Αρματολίκι, στις 26/10 στον Άγ. Δημήτριο και στις 21/5 στον Άγ. Κωνσταντίνο. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καληκωμητών «Ο Άγ. Νικόλαος» που εδρεύει στην Καλή Κώμη, οργανώνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό.