8 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας -Προγραμματισμός εκδήλωσης αφιερωμένης την ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

“Προγραμματισμός εκδήλωσης αφιερωμένης την ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ έχει διαδραματίσει διαχρονικά, δίχως καμία αμφιβολία, τον πιο σπουδαίο ρόλο στην ορεινή μας περιοχή. Αποτέλεσε τον πραγματικό στυλοβάτη κάθε οικογένειας στο δυσπρόσιτο τούτο τόπο.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως υπήρξε για τις επόμενες γενιές ο φάρος παραδειγματισμού, το πιο οικείο πρόσωπο υποδειγματικής αντιμετώπισης κάθε κακουχίας, η αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των δυσκολιών.

Αν προσμετρήσει κανείς και τις επικρατούσες συνθήκες κατά τις περασμένες ιδίως δεκαετίες στην κακοτράχαλη γενέθλια πατρίδα, αυτονόητα μπορεί ευλαβικά να αντιληφθεί το μέγεθος της προσφοράς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της Αργιθέας και να προσδώσει με τη δέουσα ταπεινότητα τον προσήκοντα σεβασμό και θαυμασμό.

Ύστερα από όλες αυτές τις αντικειμενικές παραδοχές, η Διοίκηση του Δήμου Αργιθέας αποφάσισε να τιμήσει την ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ μέσα από μία ξεχωριστή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 7 Αυγούστου 2022 στην πλατεία του Παλαιοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Φουντωτού. (Εφόσον το επιτρέπουν οι ισχύουσες τότε υγειονομικές και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες). Για την ακρίβεια, θα κάνει πράξη την ιδέα του αείμνηστου Δημήτρη Γρίβα για την υλοποίηση μίας τέτοιας δράσης και φυσικά θα την αφιερώσει στη μνήμη του.

Το συντονισμό θα αναλάβει εθελοντικά μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές Αργιθεάτισσες, μια γυναίκα με αξιοσημείωτο δυναμισμό και αποδεδειγμένη διάθεση για συνεισφορά, η Χαρίκλεια Μακρυγιάννη. Άλλωστε η Χαρίκλεια, μαζί με τον ακούραστο πρωτεργάτη Δημήτρη Γρίβα αποτέλεσαν το δίδυμο που συνέλαβε την ιδέα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και ξεκίνησε τη συλλογή των πρώτων στοιχείων.

Με την παρούσα ανακοίνωση, λοιπόν, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενη και κάθε ενδιαφερόμενο να πλαισιώσει το εγχείρημα με επιπρόσθετες ιδέες, προτάσεις, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και κάθε είδους βοήθεια. Για κάθε σκέψη μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας μέχρι το τέλος του Απριλίου 2022 με τη Χαρίκλεια Μακρυγιάννη στο τηλέφωνο 6973368403 ή στο email: [email protected].

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΠΟΑΣ, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φουντωτού, την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αργιθέας και άλλους φορείς της περιοχής μας.

*Η φωτογραφία της κας Κοθώνα που παραχώρησε ο Ξενοφώντας Κουτής και συνοδεύει το Δ.Τ. θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας